Ny hue og nye tider imøde.

-Så blev mit huestrikkeri tilendebragt. Og (-selvfølgelig, selv om det er sommervejr) huen blev taget i brug med det samme, som I måske kan se.


Et hurtigt projekt er færdigt. her er der tale om Sandnes modellen i hæfte 38. Huen er strikket i Sisu, det anbefalede originalgarn, men  jeg lurer lidt på om arwetta classic fra Filcolana kunne være et godt garnalternativ. Selve huen er strikket på pind 2,5 til rib og pind 3 til resten af det mønstrede stykke, så der er en del muligheder, hvis man søger efter et andet garn. Jeg har generelt den erfaring, at Drops garn er en god substitut for Sandnes' eget garn. Og hvis man, som jeg ofte gør, står i en garnbutik der ikke fører Sandnes' kvaliteter, må man gøre sig erfaringer med andre garner som nærmer sig det originale. Eller også må man bruge nettet som virtuel legeplads. Men det er ikke det samme, som at stå i en butik, mærke på garnet og se farverne i dagslys! Så enkelte gange kører jeg gerne langt for at tjekke det originale garn til en model. Og så får jeg dermed en god udflugt til lidt fjernere destinationer end de butikker jeg snart kender hvert et nøgle i...  

Det bliver ved det nordiske. Hermed et lille peak fra den dejlige afskedsgave jeg fik af mit arbejde den anden dag: "Kofteboken" af Lene Holme og Liv Sandvik samt "Strik med inspiration fra Grønland" af Annette Danielsen.

-Jeg er allerede hooked på et par modeller fra bøgerne, f.eks. Bøvertun koften med rundt bærestykke.

Selve koftebogen er en stor fornøjelse at læse i. Jeg har aldrig set så mange norske kofter i forskellige former, garnkvaliteter og strikket op i flere pindestørrelser! Det er et eventyr udi norsk strik! En af forfatterne bag bogen, Liv Sandvik, med bloggen Livs lyst, har i samarbejde med lev landligt, sendt en gratis opskrift ud på en meget smuk kofte i to modeller. Så der er mulighed for blot at snuse til koftestrikkeriet, og lave en kofte kun med mønstret bærestykke, og herefter strikke ensfarvet resten af vejen. Eller man kan gå all in, og strikke hele det originale mønster på resten af trøjen og ærmerne med. Linket får I her: Kofte . Bemærk at du skal trykke dig ind på Livs billede af "følg med i den store koftejakten" til højre på hendes billede på bloggen. Selve opskriften på koften må man ikke lægge ud på egen blog. Men titlen på koften hedder Lev Landligt. 

Den anden bog er selvfølgelig Grønlandsbogen, med et ishav af muligheder for lækkert vinterstrik. Ja, nogle af modellerne kunne også strikkes op i hør eller bomuld, men det bliver ikke aktuelt for mig lige nu. 

Jeg er som sagt flyttet fra det ene job til det andet, så der har været en del flyttelæs der skulle køres mellem arbejdspladser. Nu er det godt det er weekend, og tid til at gå en tur gennem garnlageret for rester til koftefarver! 
- Hav en god Lørdag derude. Kommentarer

  1. Skøn hue - og den kan vel bruges indtil på onsdag, hvor jeg går på ferie og sommeren endelig kommer til DK ;-) Jeg er aldrig faldet for Sandnes garner, så jeg bruger næsten altid erstatning! Koftebogen er virkelig smuk, men jeg bliver aldrig den helt store fan ;-) Skal det være er jeg helt klart til de mere enkle af slagsen - kun med mønster udvalgte steder ;-) Men jeg kan alligevel sagtens falde for en af dem en gang imellem - de er under alle omstændigheder underholdende at strikke, så rigtig god fornøjelse :-)

    SvarSlet

Send en kommentar