Hækling i hængkøjehøjde

Jeg har benyttet mig af de seneste dages fantastiske sommervejr til finurlig friluftshækling. Dette involverer først og fremmest et nøgle bomuldsgarn eller to:

 

Jeg har været igang med at lave små vaskeklude, og blev grebet af stemningen, da jeg besøgte Søstrene Grene og den lokale garnbutik under en tur til Holstebro. Jeg fik lidt af en øjenåbner overfor kvaliteten på bomuldsgarn, efter jeg havde gennemsøgt en restekasse i garnbutikken, og købt et par nøgler bomuldsgarn hos Søstrene. Mit formål var nemlig at sammenligne, og se hvad der fungerede bedst i test. 

Selve bomulden fra Søstrene Grene er blød og behagelig, men den fnugger. Hertil kommer at den er spundet løsere end bomulden fra garnbutikken, som var den billige slags fra Hjertegarns sortiment. Prisforskellen var 2 kr, hvor Søstrenes garn var dyere, men kun fordi Hjertegarns bomuld var nedsat og fundet i en restekurv. 
Alt i alt konkluderede jeg, at Hjertegarns bomuld var bedre til vaskekludene. Dels fordi den ikke fnuggede, men også fordi den var spundet fastere, og dermed ikke splittede i flere tråde, når en begynderhækler som jeg førte nålen forkert.

Så hermed er jeg en stak bomuldsklude rigere. Dog tror jeg, at min hæklefasthed eller "skævhed", tildels skyldes hængekøjens vuggen. Men sommerdagen skulle nydes, så længe den var der. 
Fortsat god weekend.    

Kommentarer

 1. Å hekle er en fin syssel. Greit å sammenligne garn også. Jeg er ikke videre glad i å bruke bomull i det hele tatt.......men jeg synes faktisk den tynneste kvaliteten til Søtrene er ganske grei. Vi har jo forskjellige preferanser.
  Det å nyte en sommerdag i en hengekøye er bare så deilig. Vi hadde det der vi bodde tidligere, og jeg nøt å ligge i den for enten å lese en bok, eller bare lukke øynene og gynge, og høre på lydene rundt meg. Her har jeg ingen tre å henge den i........å det å kjøpe et stativ har jeg ikke plass til eller råd til.
  Ha en riktig fin sommerdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Sylvia en hængekøje er en genial afslapningsmetode, når man stresser ned en weekend. Det er også sjældent jeg bruger bomuldsgarn, men nu er der en lille dreng som kan bruge vaskekludene i et stykke tid. ;-)

   Slet
 2. He, he - det er første gang, jeg har hørt en hængekøje blive brugt som undskyldning for at hækle skævt, men hvorfor ikke? ;-) Jeg fik gennem mange år hæklede karklude af min, nu afdøde, tante, der også lærte mig at hækle for mange herrens år siden og de er blevet slidt til sidste stump (og holdt iøvrigt i mange år) - men jeg er endnu ikke nået til selv at begynde at hækle klude, der kommer altid liiiige noget andet indover - god sommer - den er i hvert fald godt begyndt i hængekøjen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er den bedste begynderundskyldning jeg kunne finde på ;-)

   Slet

Send en kommentar