Kaffetid?

Imens efteråret træder i karakter, laver jeg mig en kop kaffe. Det skulle være så sundt, siger de, der har forstand på den slags. Jeg er inkarneret kaffedrikker, tedrikker og brygger gerne begge dele fra bunden. Meen det bliver af den  flydende slags. Denne her er mest fiberholdig:

Læg mærke til ordvalget. Jeg brygger ikke kaffen, jeg laver kaffen., koppen og hanken selv. Opskriften er fundet i det sidste nummer af Sallys. Garnet er hjertegarns Diamond, hæklet på pind 2,5. Og jeg trængte lige til at få hæklet af, inden jeg gik videre til en bestilling på et meget blødt tørklæde:

En mindre afart af et hjemmetænkt tørklæde. Jeg har digtet opskriften ud fra eget hovede, og modtagerens ønsker.  Garnet er 50% Cashmere lammeuld og 50% silkmohair , dvs. to tråde som er vundet op sammen til et nøgle. Jeg har brugt 50 gram til tørklædet. Og det er virkelig blødt og dejligt! Stort set alle uldsarte kan være med her. Jeg havde tidligere strikket en dejlig høstjakke af det samme garn, og det viste sig, at der var mere end rigeligt garn til både høstjakken fra Pickles, og til et tørklæde. Så nu er der kun eet nøgle tilbage i restekassen. - Nogen forslag? 


Efterfølgende denne weekend; tiden blev benyttet til at fotografere den smukkeste efterårshimmel med min mobiltelefon. Jeg befandt mig såmænd i nærheden af Billund lufthavn en hel dag, så jeg kunne indimellem nå at rette linsen mod himlen , når ikke jeg knipsede billeder af de tusindvis af plasticklodser ungerne svømmede rundt i, den lørdag:

 En fornøjelig udflugt krævede også et nyt bil-strikke-projekt. Må jeg præsentere min fødselsdagsgave: "Slå-Om" fra Design-club.dk i Duo merino uld, farve 555M , en skøn brændt orange-melering:

Jeg fik påbegyndt det ene forstykke på pind 2,5! Gisp, det bliver en tynd pind at strikke på! Men der var ingen vej udenom, hvis jeg skulle ramme den oplyste strikkefasthed på 27 masker og 36 pinde i glatstrik. Jeg har ikke strikket i Duo før, så det var en god erfaring at lave modellen i originalt garn, for derved at få det bedste resultat først. 
Jeg havde oprindelig to udgaver af vesten i tankerne. En i Blackhill højlandsuld i farven havregrød, og én i Duo, farve 555M. Men så kom der et lille, men vigtigt men ind i billedet: Det er nemlig en meget elastisk rib vesten er designet over, og hvis jeg havde forsøgt mig med den uld, jeg havde på lager fra f.eks. Garnudsalg, ville resultatet have været anderledes, og jeg ville støde ind i et par udregninger , allerede inden jeg havde en version færdig. Så jeg gør det lige efter bogen første gang.  Så kan jeg altid snuppe mig en kop kaffe imellem udregningerne. - Med eller uden fibre!

Hav en god solrig søndag derude, og hvis nogen kender metoden til at få læsernes billedprofiler til at hænge fast i menu-baren til højre, modtages det med tak. Der er nemlig et par stykker som åbenbart ikke kan melde sig som faste læsere her på bloggen. Og jeg ved ikke lige hvordan man indsætter det element. - Derfor: Hjælp søges til teknikken  på bloggen.

Kommentarer

 1. Heisan
  Det var da litt av en kopp kaffe!!!
  Jeg elsker også kaffe og te laget fra bunnen av, men liker slike ting med Glimt i øyet.
  Det var et flott sjal. Mulig du kan lage etpar pulsvarmere av garnet som er tilbake? Eller en lue, eller begge deler, hvis det er så drøyt.
  En nydelig orange farge du har på DUOgarnet der. Slike vester tar det jammen tid å strikke. Særlig på den tynne pinnen. Godt du startet med original garnet først, så kan du gjøre dine egne krumspring i annet garn senere.
  Fridag for meg i morgen. Den skal brukes til å være sammen med en venninne jeg ikke har vært sammen med på lenge. Vi skal drikke kaffe, skravle og strikke. Det er superhyggelig!!!
  Må du også ha en fin dag i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Sylvia! Det lyder hyggeligt. Jeg må overveje et par pulsvarmere, da jeg nogle gange cykler på arbejde, og ti km er lidt koldt, her om efteråret, uden varme til håndleddet. Håber du får en god dag med veninderne.

   Slet
 2. Det kan være du ender med at elske pind 2,5 ligesom mig - jeg synes det helt tynde strik er det absolut bedste :-) Kaffe og te skal laves ordentligt - jeg hader instant kaffe og har det bedst med friskkværnede bønner :-) Fint lille sjal, selvom det er lidt svært at se mønsteret på billedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar