Godt nytår, velkommen 2016

Pyha, jeg nåede det. Jeg fik vristet min strikkepind ud af kurvens favntag, og strikkede videre på et par julegaver, som heldigvis blev monteret og afleveret til modtageren d. 24. December. (Pust)

-Jeg fik yderligere en udfordring, da garnet simpelthen slap op efter 1,75 stk vante! Så det var ren julegyser, da jeg gik på loftet for at finde en ekstra følgetråd. Heldigvis var der en rest i gemmerne, så vanterne blev afsluttet og sendt afsted. (Pyha.)

 Det hele gik temmelig hurtigt, så jeg tog ikke billeder. Hvis du mangler inspiration til en hurtig, nemt strikket, men feminin vante, så gå ind på drops. Vanterne er en del af et sæt, men da modtageren kun havde luffer på ønskelisten, blev disse hurtigt færdige.

Ud over at have leget tornado i stuen og fjernet julepynt, har jeg haft tid til lidt planlægning af strikkeåret 2016. Jeg fik en kasse fuld af gode materialer, som skal omsættes til noget " bærbart":


Der skal nok blive anledning til en varm alpaca-kofte eller trøje. Så jeg har lavet strikkeprøver og kunne som sædvanlig ikke helt bestemme mig for, om det skal være en model på pind tre, eller benytte mig af en silkmohair som følgetråd, og fabrikere en stor blød jakke. -Hvad siger I? 
Jeg havde også en tredje mulighed i form af en sweater med lommer, så der er nok at vælge imellem.

Udover at strikke prøver, måtte jeg finde et par gamle maskeopsamlere frem fra min farmors gemmer, da jeg skulle sætte af til ærmer på en mindre model.


Det er lidt morsomt at se, værktøjet har ikke ændret sig synderligt de sidste mange årtier. Denne her er minimum 40 år gammel, og stadig i handelen. Der er så kommet en del udskiftbare pinde til, og det er vidst kun positivt, for de kan afhjælpe en del gigtplagede strikkere, tennisalbuer og andre slidskader, som følge af et langt arbejdsliv. (-Prøv at forestille dig da rundpinden ikke var hvermandseje.) 

Slutteligt vil jeg ønske alle der læser med her et godt nytår, og tak for at du giver dig tid til at sende en kommentar i ny og næ. Det blev et lille år som ny blogger, og jeg glæder mig til fortsat, at vise jer flere håndlavede projekter frem i løbet af næste år. Det første bliver nok et billede af den kransekage som jeg skal have i ovnen om lidt. 

GODT NYTÅR!    
Kommentarer

 1. Den del af strikkeprocessen, der handler om at vælge og udvælge er bare så hyggelig. Er selv igang med at kigge på det næste, og står og vakler mellem 2-3 modeller jeg skal have gang i lige nu. Heldigt du lige nåede at blive færdig med julegaverne :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er afgjort en af de bedste ting ved at strikke.

   Slet
 2. Helt enig med Mona. Det er så hyggeligt at vælge næste projekt og garn - det er også derfor, at et stort garnlager er vigtigt ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar