Meet "Fur" - et lunt tørklæde til halsen, hvor det varmer mest.

Lad mig præsentere: Fur. Som øen i Limfjorden. Inspireret af en tur til Fur. Jeg har leget med molerskrænternes striber, og sat dem ind i en blødere kontrast, for at få det jeg havde brug for: Et blødt, hurtigstrikket tørklæde, som lige er til at have med i tasken ved siden af.

Der er leget med striberne. 


Jeg har strikket tørklædet på pind nr 3, i henholdsvis Arwetta Classic og Arwetta Indiecita. Garnet er fra Filcolana. Herudover har jeg brugt en rest hvid  og en rest sort lammeuld, også fra Filcolanas sortiment. Jeg blev fuldstændig grebet af stemningen på Fur, ved Rødsten og ved molerskrænternes konturer, så selve garnet er skam også indkøbt på Fur, i en af øens fine kunsthåndværksbutikker. Herudover  har jeg selv kun tilsat den sorte og hvide farve, så der er kun brugt 150 g garn ialt. På de smalle striber går mønsteret over 2 rækker/ 2 pinde med hver farve. For at bryde tørklædet lidt, har jeg på det bredeste midterstykke tilføjet 4 pinde i stribefarverne, undtagen den hvide, som er på 2 pinde, idet den gør nok opmærksom på sig selv.


Med lidt god vilje, kan man forestille sig lagene i moler-skrænterne. Måske skulle man tage en tur til Fur igen?


Et sidste finish består i en kantstribe i glatstrik langs kanten af tørklædet. Denne kant gør at det i forvejen glatstrikkede tørklæde ikke ruller sig så meget sammen. Tørklædet er strikket fra spids til spids, kun med udtagninger og indtagninger i den ene side af arbejdet, så man får en stumpvinklet trekant. Og alligevel et trekantet tørklæde, eller et større sjal, hvis man har lyst. - Man kan jo altid tilsætte et bundt garn eller to. 
  
Nu er det endelig freDAG eftermiddag, og hermed ringer klokken til weekend. I morgen er der Fiberfest i Ry, og jeg glæder mig til at se hvad Bodil Munch og resten af udstillerne har sat sammen til  de fiberinteresserede folk. 

Hav en god weekend.


Kommentarer

 1. Jeg er vild med Fur, det er så smukt. Tillykke med det.

  SvarSlet
 2. Mange tak Vibeke, -det er skægt at få lov selv at lege uden en opskrift.

  SvarSlet
 3. Ja, Fur er også et af mine yndlingssteder og jeg har masser af garn i reolen købt derovre. Det er et fint tørklæde :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det et lækkert tørklæde. Jeg har aldrig været på Fur, men hørt meget godt om både stedet og garnet derfra.
  Tak for din fine anmeldelse af Linwool. Skønt at få sådan en god og detaljeret anmeldelse af et garn. Fortsat god påske.

  SvarSlet

Send en kommentar