KOm Maj du søde milde.... Tralalum!

Undertegnede udnytter i DEN grad at drivhuset velsigner med varme, læ og tredive grader i solen. Der er knald på strålerne, og jeg går ikke til stålet, men gnaver heller ikke ind til benene, for dem bruger jeg til strik....Nok med ordleg. En herlig Kristi Himmelfart er til ende. Ligesom sidste år, har jeg været land og rige rundt, og medbragt et lille udvalg af strikkeopgaver. Dog har jeg kunnet proklamere, uden at lyve, ikke gjort en ting færdig endnu. Sådan er det bare. Man har lov til (Læs: Jeg har lov til) at være viddebegærlig, og man har lov til at nyde opstarten, selve øjeblikket, når man tager hul på et næstent jomfrueligt nøgle garn, for herefter at slå masker op, og se hvordan farven tager sig ud på pinden for første gang. Og så er bilstrik heller ikke af vejen.

En vanlig tur igennem landskabet nær ved Testrup, på vej mod Aalborg.

Se, det er at nyde processen og det magiske øjeblik, fra garnnøgle til tekstur. Og jeg kan ikke få nok af at begynde på alle de nøgler af bomuldsgarn, alpakkagarn og hørgarn, som jeg har på lager. Så jeg bruger tiden på at pudse glorien, imens min undskyldning for øget strikketid lyder: "- Jamen når jeg nu har det liggende, så må jeg vidst hellere se at få det brugt!"  En herlig samling rester af Mayflowers fantastiske bomuld. Jo, enkelte nøgler er der banderoler på endnu. De har været nogle af de sidste fra lageret. Så nu er det snart afsted til købmanden igen efter friske forsyninger. Der er pudsigt nok blevet rift om bomuldsklude og håndklæder disse dage.
Det nyeste nummer af Kreativ Strik kan anes i tasken, som egentlig er et arvestykke. Bladet fik jeg fat i på Kreativ Fritids messe i Fredericia i oktober sidste år, men der er en del modeller i, som jeg ikke gider... Tja, jeg har ikke længere fidus til bladet, derfor har jeg opsagt mit abonnement og køber kun numre i løssalg nu og da.
- Så kan man jo selv vælge. Og mit seneste valg af nyt til sommeren, var en lille sommerbluse i kvaliteten LINE. Selvfølgelig fra Sandnesgarn og butikken garnkælderens hæfte:En model EMMA fra hæfte nr. 1603 LINE. En skøn model til varme sommerdage. Og jeg har valgt en varm, mørk petroleumsblå. (Farven hedder 6554, hvis du skulle lede efter den.)

Der er forskel på nuancerne på din skærm, men jeg påregner billedet herover for at være mest virkelighedstro i tonerne.


Toppen strikkes rundt på pind 4 i et let overskueligt mønster, som egner sig fortrinligt til bilstrik, tv-strik eller hvad folk nu ynder bedst. Det går stærkt, når først du har sat pindene igang. Jeg har startet ud med mine firkantede Cubics, men går og venter på en 4mm pind i Addi-click som skulle dukke op med posten. Nu er det nemlig tid til turbo-strik, så toppen kan blive klar inden vejret slår om i to grader og regnvejr igen.

- Et nærbillede herover viser toppens struktur i falsk patent, og en fortsat god weekend til dig derude.


Kommentarer

 1. Jeg ynder også at have forskelligt strik i gang, der skal jo være til enhver lejlighed, ikke sandt?
  Din sommerbluse ser skøn ud, og jeg er bare vild med farven

  SvarSlet
 2. Skønne projekter på benene...pindene:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her får garnet ben at gå på , så at sige :-)

   Slet
 3. Dejligt, at man ikke er alene. Lige nu har jeg 3 igangværende + 1 sok :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som her, Mette. Vi kan da adsprede os lidt...

   Slet

Send en kommentar