Om "Hængekøjestrik" og hvordan parasollen tog en grusom hævn af bar misundelse.

I denne fine lune sommertid (Hmmmm, nu regner det.) har jeg dalret rundt udendørs og rodet med blomster og drivhus. Og der blev et par timers strikketid i de forgangne weekender, men ikke i hverdagene. Her har jeg haft en del at gøre på den nye arbejdsplads, udsendt som censor og hvad ved jeg. Der har været nok at gøre, og hatten er stadig lige fuld af opgaver, inden den står på sommerferie engang.

Det bedste ved de få timers strik blev en færdig Emma:Strikket op i Sandnes Line, i en kvalitet og et mønster som jeg blev uvenner med undervejs. ( - æv ! Modellen lignede nemlig de karklude jeg tidligere havde fabrikeret, til forveksling!) Nå, men på med vanten og på med den færdige model, og den vinder ved prøvning, skal jeg hilse at sige. Så I får lige en del billeder af vidunderet. - jeg har tilladt mig et forsøg med en selfie, hvor jeg halshugger mig selv på billedet. (Altså!)- Et foto af modellen på bøjle, og her kan man tydelig se den simple opbygning af mønsteret: En forside og bagside strikket på rundpind i mønster "a la karklud" og herefter delt i forstykke og bagstykke i bedste hulmønsterstil. Her menes; slå om , x-antal ret sammen. Gentages.

Jeg er endt med at blive ret godt tilfreds med Emma. På trods af mine kommentarer. Garnet Line er udmærket til sommervarmen. Det virker svalt uden at klistre til kroppen, og garnet er sammensat af flere tynde tråde, hvilket gør det besværligt for en strikker med hang til spidse pinde. (Som jeg.)

Model: Emma fra Sandnes hæfte nr. 1603; LINE
Garn: Line (53% bomuld 33% viscose 14% hør) 50 g = 110m.
Pind: 4 mm samt 3.5 til retstrik og aflukningskant.
Størrelse: S, da modellen virker stor og skrumlet, og da jeg ville have en tætsiddende top, i stedet for en stor løs sommer-overdel.
Anvendt garnmængde: ca 250 g, dvs. Knap 5 nøgler til en str. S. (Jeg nåede at bruge lidt af det femte nøgle.)


Undervejs var det meget lækkert at kunne sidde, hvor peberet gror. Og hvor solen bagte. Meen nu har jeg så en forkærlighed for håndarbejde i hængekøjehøjde. Så derfor måtte jeg lige en tur omkring en ledig een af slagsen. De små var forlængst futtet indendørs for at flade ud på sofaen, i mere kølige omgivelser, og så var det min tur til at få solet strikkepindene i hængekøjen. - Lige indtil jeg på det groveste blev påfløjet af en parasol! 

En overrasket strikkeblogger dokumenterer altid sine oplevelser, og derfor en lille trin for trin visuel collage ;-)
Den påbegyndte bomuldssag i perlestrik blev sat på stand-by, og en heftig håndfuld gloser blev sået ud over terrassen i bare arrigskab.

Efter at have skiftet til en mindre og betydelig ældre parasol, med lysindsats og hele pivtøjet, fortrak jeg også indendørs.
 Her blev der strikket og fotograferet til den store guldmedalje. Endnu et par vaskeklude, denne gang i vævestrik og det velkendte mønster:

- Den håndskårne trækrukke med låg fungerer som opbevaring for en del småting. - Selvfølgelig håndarbejdsrelaterede, he he. Jeg er ret glad for den.

 

Til slut i billedfortællingen får I lige en opstart af en Kim Hargreaves model, fra mit hjørne i drivhuset. Jeg har fundet en samling nøgler af DMC-bomuldsgarn hos en stofforretning på en sidegade, og denne kvalitet er jeg lidt spændt på. For holder den distancen? Er det kvalitet for pengene, når det er DMC Natura - just cotton? Det virker utroligt lækkert. Også her, hvor jeg sætter det til som alternativ, i stedet for et helt andet garn? - Vi må se om Coral kan holde distancen.

 

Hav en god uge, med tiltrængt styrtebad i form af regnvejr. - Så er der en undskyldning for at strikke så længe.

Kommentarer

 1. Parasoller er farlige - det er dét, jeg altid har sagt ;-) Sikke en skøn sommertop, du har strikket - og du har ret, den skal ses på :-) Så er den til gengæld super klædelig og sidder perfekt på dig - farven kan vi jo ikke diskutere, den er bare flot :-) Kan godt forstå, du er glad for din trækrukke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Blå er beroligende. Og trækrukken er et arvestykke, som en af mine aner har skåret ved håndkraft.

   Slet
 2. Sikken en fantastisk flot top. Ja, klædelig og fin på alle måder. Den bliver vist et hit.
  Din trækruter er fantastisk. Det er skønt at opbevare dyrebart grej på en yderst reglementeret måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. He he, det lyder helt militarisk, men det er sandt.

   Slet
 3. Det er da godt, ingen kom til skade, da parasollen besluttede sig for at lette
  Toppen er jeg da vild med, den sidder helt perfekt på dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det. Nej heldigvis var det kun parasollen som knækkede.

   Slet

Send en kommentar