Klompelompe, Feriestrikkerier og tropiske varmegrader

Jeg er netop igang med at imødekomme den danske sommer. Huestrik er sagen, og så gør det ikke noget, at garnet er en udsøgt blanding af bomuld og merino, mener modtageren.

Her er "Baggylue" fra Klompelompe - Strikk til baby, barn og voksen:


 En fin lille hurtigtstrikket sag, og detaljen er en påsyet kontrastfarvet lap med en knap i kanten af huen. Lige noget for de seje små knægte!
Nu da det er sommerferie har undertegnede selvfølgelig tilbragt en del tid sydpå. Billederne taler næsten for sig selv: AFSLAPNING.


- strik ved swimmingpoolen (Else Schjellerup design), bytur i den franske landsby Ribeauville, vandring på en slotsruin og en kaffestund i skyggen.

Ingen ferie uden ny inspiration. - Og så faldt jeg over en flot gul BOMULDS-kreation på Instagram: Sabrina-trøjen med bobler over det hele, men strikket op i bomuld på en pindestørrelse som minder om hegnspæle... Tsk, tsk..


- Jeg fortsætter med huestrikkeriet fra min klompelompebog. Den sommer vi vendte hjem til var køligere end forventet. Og bogen var en kærkommen inspiration. Jeg har fundet et hav af tiltalende projekter heri. Små, hurtige, enkle lidt mere krævende, og endda også til voksne. Nr. 2 klompelompebog er vidst lige udkommet i Norge, så jeg venter spændt på udgivelsen i Danmark.

Ud over huestrikkeriet, fifler jeg lidt med en trøje fra den danske designer Katrine Hannibal. Hun har lavet en flot bog for et firma der hedder Öenling. Glimrende design, i Isagers kvalitetsgarn, så da jeg fik forevist bogen til en strikkecafe, blev den indkøbt, efter jeg havde kigget den grundigt igennem. Jeg blev ovenud begejstret for Bolette-trøjen, og gik igang så snart jeg kom hjem. Jeg havde fem-seks  nøgler Merilin liggende i en sart gammelrosa  farve, og det passede med trøjens garnforbrug. Næsten da, men så har jeg en Isager-forhandler i nærheden, hvis jeg skal supplere op. Og trøjen bliver blød som smør. Har du mod på at se billeder, så smut over på Instagram og se opstarten af trøjen hos mig.

Til en trøje hører også maskemarkører.


Jeg fabrikerer dem selv af tynde lædersnører og træperler, da de ligger godt i fingrene. Så nu har jeg styr på maskerne, så at sige. Godt man har kreative tendenser i det her sommervejr.
- Fortsat god søndag til jer derude.

Kommentarer

  1. Jeg sidder og tænker på, at den Else Schellerup har jeg også strikket, men om jeg kan komme på, hvad det er for en! - lækker, lækker farve :-) Klompe-lompe strik er vist lige til en ferie i de varme lande ;-)

    SvarSlet
  2. Ja, jeg har faktisk glemt navnet, men jeg kan oplyse at den er i bogen "Mange Masker" og jeg faldt for den fordi den havde et flot snoningsmønster på bærestykket. Farven på garnet er en brændt orange, i en økologisk bomuld, fra noget der hedder Bitten - danmorehobby.dk så det passer lige til de 37 grader i skyggen! ��

    SvarSlet

Send en kommentar