Klompelompestrik og lidt Else Schjellerup ...

Hermed et par tiltrængte huer. Jeg har hovedkuls strikket tre Klompelompe - huer i den sidste uges tid, skarpt forfulgt af omgangene på min Else Schjellerup's sommertop fra bogen "Mange Masker"
 - Lidt info til Lene , den hedder Linas top Down .


Alle gode gange tre. Klompelompe huer, fra selvsamme bog. Kjekkaslue, Baggylue og Gulljentaluen til en lille "jente" jeg af og til strikker lidt varmt til. 

Ud over huestrikkeriet fik jeg Else Schjellerup's Lina galt i halsen under min tiltrængte ferie. For en opskrift hvor man strikker snoninger skal der holdes tungen lige i munden. To ret sæt to på pind foran arbejdet, strik to ret sæt to på pind bag ved arbejdet strik de to ret foran ret, osv! Det går for langsomt efter min smag! Så jeg havde det lidt ligesom... He he, ja jeg lånte en LEGO-mand til at illustrere mine frustrationer med. - Meget visuelt og figurativt, ikke?


Jeg tager stadig et par omgange på toppen i ny og næ, for nu er jeg nået til stykket, hvor ærmerne sættes på en maskeholder hver, og hvor man blot fortsætter rundt i vrang med et par enkle retmasker til at markere mønstret, som følger toppen ned ad kroppen. (Den er strikket oppefra og ned, så nu er det store, og trivielle ret,ret,-maange vrang- arbejde foran mig.) Jeg har som altid tilpasset opskriften til mig selv. For lidt ligesom andre velrenommerede designere, strikker fru Schjellerup ikke til ekstremt langlemmede, tynde,  kosteskaftslignende kvindemennesker som mig, så jeg har forlænget torsoen, (regne, regne om , Jubii ) og ændret og udeladt en del udtagninger, så jeg ikke kommer til at ligne en stakkels nystartet håndarbejdslærervikar, der har strikket en bomuldstrøje, som er krøbet op på maven i vask! Firkantet, for stort strik, i tungt slasket bomuld er altså ikke lige mig. Så hellere lidt ægte håndspundne uld eller alpaca, måske? 

Næste projekt bliver at få konsumeret dette her: 


Og til slut et par nærbilleder af huerne i brug. Den der Drops Cotton-Merino bliver jeg forfalden til en gang. Garnet og bogen "Klompelompe - Strikk til baby, barn og voksen" er indkøbt i den lokale, og mest hyggelige garnbutik jeg kender. Gågadens garnkælder. En skøn butik at besøge, og så er der en del gode tilbud, hele året rundt. 


Baggylue 


Og Kjekkasluen 


Hermed en god weekend til alle ude i blogland. Nu vil jeg fortsætte rundt og se hvad der er sket hos jer siden sidst.  God weekend herfra.  MVH Lotte 

Kommentarer

  1. Hvor er det nogle fine huer

    SvarSlet
  2. Hvor er det nogle fine huer. Glæder mig til at se toppen:-)

    SvarSlet
  3. Man kan blive meget hurtig til snoninger, sku jeg hilse og sige ;-) Utrolig flot farve, du strikker i :-) Dejlige huer - de er blevet meget populære de KlompeLompe-ting :-)

    SvarSlet

Send en kommentar