At lære at vinde et garnnøgle

Så har jeg taget fat på at vinde mit eget uldgarn op i nøgler. En nærmest historisk milepæl, hvis du spørger mig. For nu har jeg spundet og tvundet på rokken. Og det er der kommet en del mere eller mindre jævnt garn ud af. ;-) - så kalder vi det bare flamme´garn eller "rustikt-struktur-spundet" naturgarn, fra frit græssende får. (Det sælger helt sikkert.)

Jeg har således også gået et skridt tilbage, når det gælder opvinding i garnnøgler. Hele lørdagen blev brugt på at vinde garn op på vindepinde jeg selv havde snittet inden garnet blev vundet op. - Tag lige og forstil dig hvor lang tid det tog! Så nu ligner min terrasse et mellemstort tømmerværksted med bark, rester af bøgegrene, sandpapir og træspåner ud over det hele. I midten sad jeg og snittede vindepinde hele formiddagen.


-Jeg måtte dog flytte det færdige foretagende, for ikke at få spåner i kameraet. (Host!) Så her har i en "rustik vindepind," -for kønne ser de ikke ud.- Men de fungerer efter hensigten! Jeg har haft stor fornøjelse i mit lille "tømmerværksted" hele formiddagen, til mandens store undren. Jeg har vundet både købte fed og håndspundne fed op.
Ydermere havde jeg også et fed BFL fra Artesano yarns. En virkelig lækker kvalitet. Britisk uld, som føles blødt som alpakkagarn, men det er 100% blue faced Leicester uld.


Det fed blev så offer for den entusiastiske garnbetvinger i formiddags. Ved siden af mit drivhus har jeg et lille havebord, hvor jeg kunne sætte mig selv i sving, da der var for rodet på resten af terrassen.
- Behøver jeg at nævne at den ene spirrevip indsamlede barken og høvlspånerne i en spand, som blev brugt som krymmel på en kage fra sandkassen? - Det var sjovt at mor ville lave så meget skægt udenfor i dag.


Jeg har gang i et lille hæklet flag, fra firmaet Sort Lakrids. (Jep, endnu en mellemhækling.) Undertegnede har nemlig bestilt et opskriftshæfte derfra. Designeren Theresa Jessing, laver en masse fine ting. Hendes hjemmeside er absolut et besøg værd, og hun designer også til voksne. Som nu den vest jeg har startet her, hvor du kan se arbejdsbordet på nært hold:


Mit eget håndspundne garn bliver i første omgang til et par vanter, der burde være vandtætte, med al det lanolin som stadig er i fibrene, selv om garnet er skyllet op, efter det blev spundet. Jeg har fundet et mønster på ravelry, Norwegian fishermans mittens som burde passe til håndspundet lanolinholdigt garn også. Jeg glæder mig til at strikke af det. Det var egentligt mit mål; at spinde mit eget strikkegarn. Samt at forsøge at farve noget af det håndspundne garn.


- Ud over at vinde garnnøgler op, har jeg investeret i en bog, som jeg altid har ønsket mig: "Strik naturligvis". Af Annette Danielsen. - Jeg fandt den brugt til en fornuftig pris, og nu vil jeg igang med en Hvirvelstrøm. Jeg har altid benyttet mig af bibliotekets muligheder for fjernlån af forholdsvis dyre strikkebøger. Inden jeg selv køber bogen, vil jeg gerne se den igennem i ro og mag i min egen stol, uden at knække ryggen og stå og bladre i en ny bog i en boghandel, hvor man kan risikere et inkvisitorisk blik fra en ekspedient. Men det er vist også en smule ubehøvlet at stå og læse en bog igennem i en boghandel. Så derfor låner jeg dem fra bibliotek.dk og får dem sendt til mit lokale bibliotek, så jeg kan kigge dem igennem.
Hvirvelstrøm - sæt igang! Og knappen kan vel altid bruges som lukketøj i den sammenhæng? - God lørdag.Kommentarer

 1. Det er meget spændende med selv spundet garn ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det, Lykke . Jeg er spændt på resultatet.

   Slet
 2. Du bliver garanteret mere end almindeligt glad for de vanter - selvspundet og -strikket :-) Strik Naturligvis er en dejlig bog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Lene, jeg håber de bliver gode.

   Slet

Send en kommentar