Fiks og Færdig - i efterårsløv.

Her søndag formiddag fik jeg lukket de sidste masker af for min sommertop. Oprindelig startede jeg den op som Else Schjellerup's "Linas Top Down" fra bogen "Mange masker. " Men efter at have prøvet det halvfærdige topstykke, fik jeg ændret i masker og mønster, for ikke at komme til at ligne et spidstelt i orange farver. For modellen er bred OG kort. Der er måske nogen som vil klappe i hænderne over det design, men for folk med ekstra længde på både arme, ben og torso, er det ikke ønskværdigt at det færdigstrikkede slutter over bukselinningen. -Så for at undgå en top som lignede en fejlvasket bomuldsklud, regnede jeg om og trak fra.


Jeg er ganske godt tilfreds med resultatet. Og set fra siden kan man se indtagningerne, som blev toppens redning for mit vedkommende. - Ydermere er der tilføjet 12 cm i længden. Undervejs blev der tid til lidt flere billeder, så dem får i her:


Lidt aflukningskant.Og et billede af modtageren, nu med ansigt på.

Fakta:
Modellen er med udgangspunkt i : Else Schjellerup's model: " Linas top Down" fra Mange Masker.
Størrelse: s - som udgangspunkt. 
Garn: Økologisk bomuld, "Bitten " farve 93, brændt orange, 50g = 160m - anvendt 5 nøgler og opstartet på nøgle nr. 6.
Pind: Knit Pro 3 mm.
Kommentarer: Jeg har ændret en hel del på den oprindelige model, og derfor er der ikke meget end bærestykket tilbage af originalen.

Nu imens "Efterårsløvet" hænger på tørresnoren, knipsede jeg lige et billede af en omgang to-trådet uld. Garnet er håndspundet på min rok, og er lige vundet op på haspetræ. Selve ulden jeg har spundet af, er uvasket. Så derfor ses den beskidte gule farve endnu. Når garnet bliver skyllet frit for Lanolin og snavs, bliver det hvidt igen. 


- Håndspundet garn helt "from scratch" så at sige. - God søndag til jer derude. ;-) 
  
Kommentarer

 1. Jeg skal da love for, du har haft styr på omregningerne på toppen, den sidder jo helt perfekt

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. He he det tog også et batteri på lommeregneren.

   Slet
 2. Hvor er den bare blevet flot din top. Så skøn.

  SvarSlet
 3. Skønt at få et ansigt på :-) Hvor er den top blevet flot og den sidder jo som skabt til dig :-) Hvor er det en dejlig farve - elsker orange, men det er ikke så tit, jeg møder nogen, der kan bruge det. Perfekt til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Lene, jeg kan godt lide efterårsfarverne, de har en dejlig glød. :-)

   Slet

Send en kommentar