Det sidste færdige projekt i 2017...

...Blev min færøsk-inspirerede sweater. Den har været længe undervejs, og på pind 5 og 6mm er det for længe siden den blev startet op, hvis jeg skal vurdere det.

Jeg påbegyndte sweateren I september, dengang jeg lige var færdig med denne her. Og jeg har ændret lidt ved slutningen, dvs. Det øverste på sweateren. Jeg har strikket færre antal raglanindtagninger, strikket lidt højde på nakken ved at benytte vendestrik og så har jeg sænket halsudskæringen, så modellen ser lidt mere appetitlig ud. Der er ikke ens front og bag, og det gør sweateren mere feminin.


-Sweateren er strikket i Navia Trio, på pind 5 mm til rib og 6 mm til mønster. Garnet er drøjt i brug, og jeg har stadig flere nøgler tilbage, selv om der blev købt ind efter opskriftens anvisninger til str. S/M. Jeg har til slut selv tilpasset modellen til mig, strikket ærmer og krop længere, men ikke bredere og lavet en længere rib på ærmerne. Modellen er strikket nede fra og op, hvilket jeg normalt plejer at finde kedeligt, men på så store pinde går det hurtigt med ærmerne. 


Jeg har valgt at strikke mønstret anderledes på det øverste stykke, så den zigzaggende linje skærer barmen midt på og de mindre +‘er fungerer bedre med raglanindtagningerne, det generer ikke mønstret så meget, når der til sidst er hyppigere indtagninger.

Til julens gaver blev der også tilføjet lidt ekstra blødt. En af dem var dette pandebånd. Lune Ugle, fra bogen “Kærlighed på pinde” af Lene Holme Samsøe. Jeg hæklede dog en blomst til dekoration i stedet. Men opskriften på selve pandebåndet blev fulgt til punkt og prikke.


Et dejligt blødt projekt, strikket op i en lysegrå alpakkaull, fra Sandnes Garn. Pind str. 4 mm. Og strikket til voksen størrelse. Det gik tjept, og så var det pludselig jul. -En blød pakke mere under træet.
Glædelig jul og Godt Nytår fra mig til dig. Jeg håber at du vil tage dig tid til at læse med i det nye år.

Kommentarer

 1. Det er nogle skønne sager. Og håber du kan deltage på et Blogtræf, der kommer snart en dato.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Lykke, jeg håber at kunne deltage.

   Slet
 2. Den ser lækker ud og skønt lille pandebånd 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Lene, modtageren virkede heldigvis tilfreds.

   Slet

Send en kommentar