Nye "Rockets". Mine strikkepinde har nået "raket-alderen."

Ahh. Så kan vi måske endelig få lidt forår at se? - Jeg har fundet / i alle tilfælde taget lidt forår indenfor:


En lille vintergæk med dobbelte kronblade, og en Dorothealilje.Og så har jeg suppleret maskinparken, med et par raketter. Jeg strikker nemlig allerhelst med addi-click systemet. Og nu blev det (endelig) muligt at bestille ekstra pinde til sættet, som både er lange og spidse. En slags fusion af addi-turbo og addi-lace. Hurra! Her er Addi Click Lace long tips:Jeg har afprøvet lidt af hvert, ud i strikkepindenes jungle. De gammeldags metal-prym pinde, de almindelige bambuspinde med gennemsigtig plastick-vinyl-wire, plastick-rundpinde som tilbehør i dameblade, jumperpinde, og arvede strikkepinde fra nær og fjern. Derudover fik jeg mig endeligt et sæt udskiftbare addi click-pinde som fødselsdagsgave. Og så gik det stærkt i et års tid eller to.
Men da jeg kun har haft æren af at eje addi-click lace sættet, altså den hvor spidserne er korte, så fik jeg lyst til at tilkøbe en pind 3,5 i de almindelige addi-turbo, altså pindespidser til de udskiftbare click-wirer.
Denne pind var overkommelig i pris, man strikker hurtigt på grund af metaloverfladen, og man får optimal støtte til håndleddet, da pinden er ca. 13 cm. Den manglede bare spidsen (!) De små lace-pinde er kun 8 cm lange og har en fin skarp spids. Men der skulle altså to år til , inden jeg fandt ud af , at det var længden på lace-click pindespidserne, som gjorde at jeg med tiden fik lidt overanstrengte eller ømme arme.
Derfor har jeg det sidste års tid benyttet mig af Knit-Pro pinde, som jeg har købt over tid, i tre forskellige størrelser. Så her har jeg udvidet maskinparken, men i et andet sæt! - hvor tåbelig kan man være? Så er der intet der passer sammen mere. Derfor var addi-lace sættet blevet hensat til børnetøjsstrik og ærmestrik, for der passer pindene som en drøm. Skal man sidde med større ting, bliver det for mit vedkommende for voldsomt for armene, og når det går stærkt, så belaster jeg mine håndled mere, da jeg løfter lidt ekstra på strikketøjet, end hvis pindens evne til at udnytte vægtstangsprincippet var bedre, i form af en længere pindelængde.

Så jeg var glad for at kunne få leveret tre slags pinde fra www.123.knit.com, i str. 3,5, 4,5 og 5 mm. De er fluks i brug, og nu kommer mine lange addi-click wirer til endelig at blive brugt igen. Her er lige et smugkig til pindene på et bestillingsarbejde, som egentlig ikke vedrører blog-land:Ud over at bruge penge på strikkepinde og et bundt Gotlandsk pelsuld, (-som senere skal blive til et flot sjal fra Hende her.) Så Har jeg benyttet mig af sidste weekends vejr til en strikke-samle-grankogler-skovtur-med-søudsigt. Skønt vejr, og så blev de to små en pose grankogler rigere.- Alt imens skovbunden blev støvsuget for kogler, fandt strikkemoderen sig en plads med udsigt, både iført og medbragt uld.

Vel hjemme igen, skulle der planlægges drivhus til sommer, så valget faldt på chilisorten orange Fresno, som først kommer med frugt til august. Jeg har en del frø fra sidste år i min frøkasse, så de blev hentet frem. Herudover skal vi også have gang i et mindre arsenal af krydrede cherrytomater, der først forspires lidt senere i år. Jeg tager en del frø fra mine egne tomater, og har efterhånden en pæn, lille, varieret samlingI vindueskarmen står chiliplanter nu og vokser sig skrappere. Alt imens jeg kæmper med et genstridigt par norske vanter i Selbu-mønster.
For jeg laver hele tiden fejl i bundfarven og mønsterfarven. Så denne ene vante truer med at forblive enlig, for jeg er godt nok træt af mønsteret inde i hånden, hvor man selv skal kompensere for manglende tommelfinger-masker. Ja, det lyder måske banalt, men her fik mønsteret givet mig en på frakken. Så, på med vanten igen! Så at sige...

Kommentarer

 1. Hva har skjedd med siden din?
  Selbuvotter tar tid å strikke. Man må følge med hele tiden. Men de blir så fine. Jeg har strikket flere av dem i årenes løp.
  Her har det kommet mye sne de siste dagene, og da blir det ikke mye blomster å se....... Men nå lengter jeg etter våren!!
  Ha en fin uke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sylvia, jeg tror det har noget at gøre med at jeg har ændret sidens layout, og at den så nu reagerer mystisk. Så det må jeg hellere se på. Jeg savner helt Norge, når du nævner I stadig har sne. Jeg har været på en del ferier i det Norske, også om sommeren, så den der fornemmelse af lyden fra en foss, eller bare sneens lyd når det er virkelig koldt og meget stille... Det er Norge for mig. Jeg håber snart på at få Selbuvotterne færdige. Jeg giver ikke op! Mange tak for din kommentar.

   Slet
 2. Begynder man først at strikke forkert, så kan man more sig med det i et stykke tid, men hold ud, for Selbuvanter bliver så fine :-) Den perfekte strikkepind har jeg ikke fundet endnu og jeg har godt nok prøvet mange - men jeg er trods alt blevet mest forelsket i Signature Needle Arts, men de er godt nok også pebrede. Mine Addi Click forærede jeg væk til Mona, som nu har glæde af dem - men fint at man kan kombinere spidserne :-) God strikkelyst - dejligt at vi kan strikke mere og mere ude :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er der altså noget om. Men jeg giver heller ikke op så let. Jeg kan være utrolig stædig(!) Nu håber jeg bare på at få dem færdige inden der kommer forår, men mon der er chance for det?

   Slet

Send en kommentar